Laura Bernis / Notícies / Uncategorized

“Surfing the media” tanca (almenys fins nou avis)

Surfing the media - TANCAT

Laura Bernis – “Surfing the media”, blog que explica l’actualitat dels mitjans digitals (i que ara mateix tu, lector/a, estàs llegint) tanca avui, 5 de març de 2014, ja que aquest blog va sorgir com iniciativa de l’assignatura “Periodisme a internet” que estem cursant a la carrera de Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra.

Ho hem comentat totes, però que cregut convenient que, com a Directora del blog, hem tocava en certa manera a mi fer aquest article de cloenda del que ens ha unit durant aquest trimestre. Primer de tot, dir-vos que ha estat un plaer poder treballar amb totes vosaltres. Hem treballat molt, i molt dur i crec que així ho demostrem en totes i cadascuna de les entrades que hem fet. Notíciesanàlisis i entrevistes de qualitat on hem intentat mostrar l’actualitat digital amb el màxim rigor i professionalitat possible i, sincerament, crec que tot i ser estudiants de Periodisme, ho hem fet molt bé.

Gràcies a totes pel vostre temps. Totes hem “patit” l’estrès de publicar, de buscar notícies, d’intentar donar el millor de nosaltres per oferir al nostre públic el màxim… i el dia té 24 hores per a tothom. Però crec que aquesta és, en part, la màgia de la professió que hem escollit. El periodisme suposa (o almenys aquesta és la meva opinió) un repte diari per trobar la millor notícia, la millor font… però també crec que és un afany de superació personal en el que ens enfrontem a nosaltres mateixos cada dia per tal d’intentar donar-ho tot per la professió i per l’audiència que ens segueix.

Hem aconseguit el repte proposat pels nostres professors: aconseguir 10.000 visites. I, personalment, crec que hem superat les expectatives. És tot un orgull saber que cada dia, una mitja de 5 persones ens començava a seguir a Twitter i que la majoria, no els seguíem nosaltres abans i descobrir que no sols ens veuen a Espanya, sinó que també a altres països i amb estadístiques tant elevades. Per tot això, volem donar les gràcies (i crec que parlo en nom de totes les integrants d’aquest blog) a vosaltres, als nostres lectors. Per la fidelitat, pels retwits, per les visites, per respondre a l’enquesta que us plantejàvem i que també ens ha ajudat a conèixer millor la vostra opinió per tal de poder millorar. Gràcies. Perquè un periodista o un mitjà, no és res sense un públic; perquè la principal funció del periodisme crec que és servir a la ciutadania (o així hauria de ser) i així ho hem intentat.

Però l’assignatura dura el que dura… i avui es tanca aquesta humil redacció. Però, qui sap si, en un futur, potser els nostres camins es tornen a trobar i “Surfing the media” torna a obrir les seves portes a l’actualitat digital? No es pot descartar res! Així que no ens perdeu de vista!

El periodisme pot passar per una situació complicada, ho hem vist, ens ho han dit experts i ho hem mostrat cada dia, però la societat sempre necessitarà intèrprets de la realitat que li expliqui què passa el món. Aquesta és la clau del periodisme i si es fa bona feina, crec que augura un gran futur a la (nostra) professió.

Moltes gràcies i fins aviat!

Advertisements

One thought on ““Surfing the media” tanca (almenys fins nou avis)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s