Àsia / Internacional / Laura Anglès

La llibertat d’expressió a Xina està a mans dels mitjans digitals independents

7676002156_bf7a81fe36_b

Xinès parlant pel mòbil. Crédit: Xiangrui Huang

Laura Anglès.- Els mitjans digitals independents són una alternativa a la censura implementada pel govern xinés. Així ho ha afirmat el professor universitari i periodista xinés Ying Chan que ha concedit una entrevista a The Tyee en la que ha parlat sobre la precària situació dels mitjans xinesos. “Les xarxes socials, tot i estar fortament censurades, s’han convertit en un espai d’expressió pública i són una plataforma per la creació de mitjans digitals independents” ha declarat en l’entrevista.

Segons el New York-based Committee to Protect Journalists, Xina continua sent un dels pitjors països pel periodisme quant a llibertat d’expressió. Des de l’1 de desembre de 2013, 32 periodistes han estat empresonats. Xina és una superpotència digital: a finals de 2013, 618 milions d’usuaris, el 45% de la seva població, es connectava a la xarxa, dels quals 500 milions són usuaris de xarxes socials des de mòbils i altres dispositius.

En un futur Ying Chan preveu que “mentre que el govern seguirà posant fre a l’expressió i la dissidència, els periodistes i usuaris trobaran maneres intel·ligents de fer-hi front”. El periodista manté l’esperança que s’inventeran nous dispositius i tecnologies que permetran fer possible la llibertat d’expressió, alhora que evitaran la censura governamental.

Via: Clases de Periodismo

English version

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s