Anàlisis / Georgina Boixereu

La informació per damunt de tot: Vilaweb

Portal de Vilaweb

Portal de Vilaweb

Georgina Boixereu.- El 1996 va néixer Vilaweb, el primer portal informatiu en llengua catalana. Impulsat pel periodista Vicent Partal, s’ha convertit en el principal diari en format electrònic en català. El nombre de lectors i el reconeixement públic va en augment en el què s’ha convertit en un èxit informatiu en una era on la pantalla és el més important.

Vilaweb té una finalitat clara: informar als lectors sobre l’actualitat política dels Països Catalans. En el context actual, el diari  havia de triar una línia editorial en el que s’anomena la qüestió catalana, i decideix posicionar-se a favor de la independència de Catalunya, fet que es tradueix ni més ni menys que en una clara aposta per informacions relacionades amb aquesta idea. Fa poc fins i tot es va llançar un portal en anglès per a internacionalitzar el que està passant a Catalunya.

Fugint d’un disseny clàssic, deixa l’estètica en un segon pla per a centrar-se en la informació. No trobarem un disseny elaborat i chic, però sí hi trobarem informació de qualitat. Catalanista i d’esquerres, així és la línia editorial i el contingut d’aquest mitjà alternatiu als clàssics, que va apostar per la pantalla en el seu moment, i ha triomfat en el món digital en el qual vivim avui en dia.

Advertisements

One thought on “La informació per damunt de tot: Vilaweb

  1. Pingback: La Vanguardia aposta per la participació i Vilaweb es queda enrere |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s