Europa / Jara Bravo / Notícies

La BBC defensa l’ampliació del cànon obligatori als continguts digitals

Jara Bravo.- Tony Hall, director general de la BBC, ha defensat el model actual de finançament, basat en el cànon obligatori, aplicat a tota la cadena pública britànica, i creu que s’hauria d’ampliar aquest model als continguts que s’emeten a Internet en diferit.

Aquesta mesura afectaria a les persones amb ordinadors, tabletes i smartphones, ja que haurien de pagar la taxa acordada entre el Govern i la BBC, que permet a la cadena cobrar 176 euros anuals a les famílies amb aparells que permeten veure o gravar la BBC a Gran Bretanya, per descarregar-se els continguts digitals de la seva plataforma on-line iPlayer.

Tony Hall, director de la cadena BBC

Tony Hall, director de la cadena BBC

Aquesta taxa ha estat al centre de molts debats i moltes crítiques. Una d’elles ha estat del expresident de la BBC, Michael Grade, que ha assegurat que amb aquesta taxa la companyia s’ha tornat incontrolable i creu que no hauria d’expandir-se a Internet. Hall ha respost que la taxa es “coneguda i admirada en tot el món” i ha afegit que “per mantenir-se com un medi de referència, ha de volcar-se en els continguts digitals per lluitar contra els gegants tecnològics”, com Google i Apple.

Per al director del mitjà creu que és el moment de modernitzar l’acord entre el Govern i la BBC i incloure els continguts digitals dins d’aquest cànon, objectiu que intentarà assolir al 2016, data de renovament de l’acord.

Via: La Vanguardia

English version

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s