Alba Barrionuevo / Espanya / Notícies

Google podria pagar als editors per referir-se als seus continguts

Google notícies

Google notícies

Alba Barrionuevo.- El projecte de la reforma de la Llei de Propietat Intel·lectual, aprovat pel Consell de Ministres, contempla la possibilitat de que Google Notícies hagi de pagar una taxa als editors per exposar els seus continguts a través de la pàgina. La taxa, anomenada AEDE, ha causat bastant enrenou a la xarxa. Els usuaris de Menéame, per exemple, han impedit publicacions pertanyents a l’ Associació d’Editors Espanyols de Diaris.

Per la seva banda, Google ha respost amb un comunicat al seu blog on es proposa “aclarir que és Google Notícies i desmentir el que no ho és”. Aquest producte pretén apropar als lectors a fonts de Notícies de tot el planeta i fer que aquestes mateixes fonts, ja siguin diaris físics o només digitals, es beneficiïn de la difusió que puguin aconseguir a través d’aquest portal, ja que per a poder llegir el text íntegre de la notícia el lector ha d’accedir al lloc web del diari mitjançant l’enllaç. A més, tal i com s’indica en el comunitat, també és possible pels editors generar ingressos amb les eines publicitàries de Google.

Google també indica que són els propis editors els que escullen estar dintre de Google Notícies i que la plataforma respecta els desitjos del editors tant si volen aparèixer en la Cerca de Google, com si volen sortir a Google Notícies o a ambdues. Tot i això, el servidor reconeix que rep més peticions d’inclusió que d’exclusió degut a la gran difusió que s’aconsegueix apareixent en la pàgina.

Font: Google Espanya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s