EUA / Internacional / Irina Barnés / Notícies

La BBC dóna recomanacions per a la cobertura periodística a través de Twitter

Mark_Frankel_200180

Mark Frankel, font: Journalism.co.uk

Irina Barnés.- Després de que la cadena BBC es convertís aquesta setmana en el mitjà que més informació comparteix a través de Twitter, Mark Frankel, editor dels continguts digitals a la BBC ha donat, en exclusiva per a Journalism.co.uk, quatre recomanacions bàsiques per a la cobertura periodística d’esdeveniments a través de la mateixa xarxa social.

La primera de les recomanacions passa per l’ús de llenguatge senzill. 140 caràcters no és un extensió que permeti fer ús de frases llargues o rebuscades i, justament, al tractar-se de notícies d’últim moment, ser sintètics i clars és la clau. La segona recomanació invita a fer ús de tots els caràcters dels que disposem. Les piulades curtes no garanteixen una bona exposició dels fets i, per tant, la informació queda a mitges.

Pel que fa a la tercera recomanació, Frankel ens proposa usar diversos elements visuals com imatges o vídeos. S’ha de tenir en compte però el tamany de les imatges, ja que d’això depèn la seva aparença als dispositius mòbils o les altres xarxes socials. La intenció es no separar el context de la imatge.

L’última recomanació fa referència a la naturalesa de les notícies. Cal seguir notícies que siguin fortes, que d’elles en puguin sorgir altres. Frankel opina que no s’ha de tenir por d’enviar més d’una piulada sobre un  mateix tema si aquest és prou interessant per al teu públic.

Font: Journalism.co.uk

English version

One thought on “La BBC dóna recomanacions per a la cobertura periodística a través de Twitter

  1. Pingback: World Wide Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s