Europa / Internacional / Laura Anglès

The Guardian rep un premi a la llibertat d’expressió

guardian

Laura Anglès.- L’Assamblea de la Unió de Periodistes Valencians ha acordat concedir el premi a la Llibertat d’Expressió 2014 al diari The Guardian. El guardó es dirigeix més especialment al seu director, Alan Rusbrigder, que va fer front a les pressions del govern britànic després que el diari exposés el cas d’espionatge massiu per part d’EUA, el qual va tenir la col·laboració de diversos països, com ara Regne Unit.

El guardó premia l’actuació de l’executiu i del propi diari que són “un exemple de professionalitat i de defensa de la llibertat d’expressió i del dret a la informació”, però alhora també vol denunciar la conducta autoritària i antidemocràtica del Govern britànic. Actitud, en paraules de la mateixa Assamblea de la Unió de Periodistes Valencians, que “està començant a fer-se massa habitual quan es tracta d’ocultar postures totalitàries d’estats democràtics amb l’únic argument de garantir la seguretat”.

El premi s’entregarà el pròxim 3 de maig, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, a la Universitat de València. A l’acte de lliurament, també es reconeixerà la tasca dels treballadors de la ràdio i televisió pública grega, així com l’artista Yolanda Domínguez, activista que ha obert una campanya perquè les donen d’arreu d’Espanya acudeixin als Registres Mercantils per registrar la “propietat” del seu cos.

English version

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s