Alba Barrionuevo / Internacional / Notícies

Estudiants de Ruanda rebran educació en línia gràcies a una iniciativa de Facebook

Logo de Facebook Font: AJ Cann

Logo de Facebook
Font: AJ Cann

Alba Barrionuevo.- Facebook ha anunciat un nou projecte pilot que pretén portar educació gratuïta en línia a Ruanda. La iniciativa, anomenada SocialEDU i que vol ser un referent per a operacions posteriors, es va presentar al marc d’Internet.org, un projecte que té com a intenció que l’accés a Internet sigui possible per a tothom arreu del món.  L’objectiu d’aquest nou programa es poder donar una educació de qualitat als habitants de Ruanda a través d’una aplicació dissenyada per Facebook, prenen com a referència l’èxit dels cursos massius i oberts a Internet que permeten oferir una educació d’alta qualitat i accessible.

SocialEDU vindrà de la mà de Nokia, que serà l’ajuda pel suport del hardware posant smartphones a l’abast dels usuaris, juntament amb Airtel i el govern de Ruanda, que seran el suport pel subministrament de dades i el finançament  de l’operació logística respectivament. Tot i això, Aritel ha marcat el límit d’un any pel seu subministrament d’Internet gratuït als beneficiaris del programa, per la qual cosa no se sap ben bé fins a on podrà arribar aquesta iniciativa. A més, les classes seran el fruit de la col·laboració de l’agrupació d’universitats edX, que engloba centres de gran prestigi com ara Harvard.

Tal i com anuncia Facebook Newsroom, l’app vindrà integrada a Facebook, per la qual cosa tots els estudiants que vulguin formar part d’aquest programa hauran de fer-se un compte a la coneguda xarxa social per a poder accedir a les classes.

Font: Facebook Newsroom

English version

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s