Catalunya / Internacional / L'extra / Laura Bernis / Notícies

Zuckerberg i Koum protagonistes en la primera jornada del MWC


Laura Bernis – Mark Zuckerberg, creador de Facebook, i Jan Koum, fundador de WhatsApp, han estat les estrelles del primer dia del Mobile World Congress. L’expectació era màxima després de l’anunci de la compra de WhatsApp per part de Facebook i tothom esperava les declaracions de Zuckerberg, principalment.

Jan Koum Whatsapp MANOLO GARCIA

Jan Koum, fundador de Whatsapp /
Foto: Manolo Garcia

Primer ha estat  el torn de Jan Koum. A la seva conferència, durant el matí, Koum ha anunciat que  WhatsApp inclourà trucades de veu en el segon trimestre d’aquest any. Des de l’inici, ha estat present la compra de la seva companyia per part de Facebook, començant el seu discurs dient: “Hola, el meu nom és Jan i la setmana passada vam afegir un amic a Facebook”, tal i com recull el diari Ara. Així mateix, ha declarat que WhatsApp ha de mantenir la seva “essència” i que, si es vol arribar als més de 2.000 milions d’usuaris, Zuckerberg ho sap.

Per la tarda, ha estat el torn de Mark Zuckerberg. Dues hores abans de la xerrada, ha hi havia centenars de persones fent cua davant la porta de l’auditori, concentrant així directius d’empreses i periodistes asseguts al terra durant l’espera. L’aforo de la sala ha estat complert per les persones que havien pagat més de 7.000€ per poder assistir-hi, però la gent que ho va seguir en directe des dels passadissos també havia pagat uns 700€ pel seu passe. Tot i que s’esperava declaracions sobre l’avaria de WhatsApp de l’altre dia, entre d’altres coses, Zuckerberg ha centrat el seu discurs en el seu projecte de “Internet.org” i amb el seu ambiciós objectiu de “connectar el món”. Però com que Zuckerberg no pot tirar endavant el seu projecte sol, ha vingut a Barcelona amb el propòsit d’intentar convèncer “dues o tres operadores” perquè s’aliïn amb el seu projecte i ofereixin internet mòbil bàsic gratis, tal i com han fet altres països en vies de desenvolupament. Referint-se a “bàsic”, tal i com recull el diari Ara, a Facebook, principalment, i segurament també Whatsapp, per ser una aplicació que requereix poca potència de connexió (tot i que Zuckerberg no ho va aclarir). Per tant, el principal objectiu de Zuckerberg és aconseguir que internet arribi a tothom, abaratint els seus costos i fent-los més “assequibles”.

El creador de Facebook va dir també que WhatsApp “seguirà funcionant autònomament”, cosa que també havia declarat Jan Koum durant el matí. Per Koum “WhatsApp necessita ser independent”, agafant de referència Instagram, i sembla ser que de moment, serà així.

Vídeo-resum de la jornada amb les declaracions de Zuckerberg i Koum aquí: Mobile World Live.

English version

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s