Jara Bravo / Llatinoamèrica / Notícies

La FAPE demana al Govern de Veneçuela que acabi amb l’apagada informativa

Ciutadà veneçolà defensant la llibertat de premsa

Ciutadà veneçolà defensant la llibertat de premsa

Jara Bravo.– La Federació de Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) ha instat al Govern veneçolà que anul·li la censura que va imposar per les protestes que recorrien el país des de feia varies setmanes i ha expressat el seu suport als periodistes i als mitjans de comunicació. “La lliberat de premsa és un dret fonamental en les democràcies, per lo que tot intent de retallar-la suposa un greu retrocés que apropa al país a models dictatorials” va recordar l’organització al Govern de Maduro.

Marco Ruiz, el secretari general del Sindicat Nacional de Treballador de Premsa de Veneçuela (SNTP) ha comunicat que s’estan aplicant fortes mesures de repressió, molts periodistes han estat víctimes d’atacs governamentals i s’està confiscant material informatiu.

A més a més, la Comissió Nacional de Telecomunicacions (Conatel) ha prohibit als mitjans informar sobre els fets violents que estaven tenint lloc al país a causa de l’apagada informativa, la qual cosa ha obligat a molts propietaris de diaris a autocensurar-se. Segons Ruíz, els ciutadans només poden saber que està passant al país a través de les xarxes socials.

Vía: 233 grados

English version

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s