Europa / Jara Bravo / Notícies

Liberation no té recursos per pagar els sous dels seus periodistes

Jara Bravo.- El diari francès Liberation, que ha perdut a causa de la crisi 100 mil euros mensuals i té un deute de 6,4 milions d’euros, no té recursos per pagar els salaris dels seus periodistes el proper març. A més a més, el passat dijous, el director del periòdic, Nicolas Demorand, va dimitir del seu càrrec a causa dels enfrontaments entre els accionistes i la redacció, per la decisió dels directius de convertir el diari en una xarxa social.

Diferents portades del diari frances Liberation

Diferents portades del diari frances Liberation

Bruno Ledoux i Edouard de Rothschild, els principals accionistes del mitja francès, han accedit a finançar Libération amb la condició de poder convertir la seu del diari en “un espai cultural i crear i crear una xarxa social al volant de la marca Libe”. Encara que aquesta seria la solució, els periodistes es neguen a acceptar les condicions dels accionistes perquè les consideren un atac als valors del diari.

L’absència del director ha estat suplerta per una assemblea i un comitè de redactors, que encara que donen veu als accionistes, també aconsegueix explicar aquesta crisis des del punt de vista dels periodistes, transmetre la seva indignació i el seu profund rebuig.

Vía: Clases de periodismo, Abc.es

English version

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s