Catalunya / Espanya / Georgina Boixereu / Notícies

Els agregadors de notícies hauran de pagar als mitjans per enllaçar els continguts

Google News

Font: ABC

Georgina Boixereu.- El govern espanyol ha decretat que els agregadors de notícies, el més conegut dels quals és Google News, hauran de compensar econòmicament als mitjans de comunicació que enllacen. En el context de l’aprovació de la nova llei de propietat intel·lectual, el govern ha atès una reivindicació històrica de la premsa, que veia com agregadors de notícies es beneficiaven de la seva feina.

El cas que més ho exemplifica és, com dèiem, el de Google News. Aquest buscador selecciona, ordena, prioritza i etiqueta les diferents notícies del dia i les mostra al públic amb un titular i una breu descripció. Molts usuaris (un 44% segons un estudi recollit al llibre Parasitos) no fan clic a la notícia i es queden només amb aquesta informació superficial, acció que beneficia al gegant nord-americà ja que es lucra d’una feina que han fet altres.

Aquesta nova llei estableix que un i altre bàndol es reuneixin en els propers tres mesos i arribin a un acord sobre la quantitat de diners que els agregadors de notícies han de pagar als mitjans. En el cas que l’acrod no es produís, el Ministeri de Cultura hi intervindria mitjançant la Comissió de Propietat Intel·lectual, que seria l’encarregada de fer de mediador entre ambdues parts.

Font: El Periódico

English version

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s