Alba Barrionuevo / Catalunya / Espanya / Internacional / Notícies

Els usuaris de Facebook creen la seva pròpia pàgina de notícies

Font: Thomas Hawk

Font: Thomas Hawk

Alba Barrionuevo.- Les xarxes socials com ara Facebook o Twitter acostumen a ser la primera font de notícies pels seus usuaris, que les veuen reflectides en forma de columna a la pàgina inicial de manera habitual.

Mentre que en un diari la gent ha de triar i buscar una noticia del seu interès, Facebook ja dóna aquesta feina feta. Fent servir les interaccions dels usuaris i de les persones que aquests segueixen, aquesta plataforma crea una pàgina d’inici personalitzada plena de notícies i interaccions d’interès per l’usuari. Això provoca que cada cop sigui més habitual que la gent accedeixi a la informació dels diaris des de Facebook o Twitter en comptes d’utilitzar la “homepage” del mitjà.

El problema d’aquesta pàgina personalitzada radica en que la majoria de notícies no ho són en el sentit estricte de la paraula. Una persona pot compartir un enllaç amb un amic que condueixi a un esdeveniment que va succeir temps enrere, perdent d’aquesta manera tota la actualitat. A més, moltes de les coses que compartim i ens interessen a Facebook són més aviat emotives, tant negatives com positives, deixant una mica de banda l’objectiu d’informar-nos.

Tot i que és possible crear una pàgina d’inici on només apareguin les notícies i interaccions dels millors diaris del món, pràcticament ningú ho fa. El motiu, tal i com apunta The Atlantic, és que l’usuari es pren aquesta “homepage” com el reflex del que és o li agradaria ser en comptes d’una font d’actualitat.

Font: The Atlantic

English version

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s