Europa / Georgina Boixereu / Internacional / Notícies

Dimiteix Nicolas Demorand, director de ‘Libération’

Nicolas Demorand

Nicolas Demorand / AFP

Georgina Boixereu.- Nicolas Demorand, director del conegut diari francès ‘Libération‘ des de 2011, ha deixat el càrrec degut a la crisi interna de la publicació, que ha enfrontat redactors i accionistes.

La situació de crisi es va iniciar arran de la iniciativa dels accionistes de reconvertir el mitjà en una xarxa social i l’edifici on hi ha la redacció en un centre cultural com a condició per a refinançar un diari que acumula moltes pèrdues. Aquesta iniciativa va ser contundentment contestada pels 290 treballadors de la publicació, que van decidir plantar-se i fer front a una mesura que no consideren viable. Precisament viabilitat, en termes econòmics, és el que els accionistes busquen aconseguir amb aquesta proposta.

Ha esta en aquest context quan Nicolas Demorand ha decidit marxar i facilitar les relacions entre els redactors i els accionistes en la resolució de la cris. En una entrevista concedida a “Le Monde” ha afirmat que “la meva decisió està en primer lloc dictada per la situació d’aquests últims dies. ‘Libération’ travessa una crisi oberta, jo cristal·litzo part dels debats, i considero que és la meva responsabilitat com a cap tornar a donar marges de maniobra i negociació a les diferents parts”.

Font: El Periódico

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s