Alba Barrionuevo / EUA / Internacional / Notícies

Els Estats Units baixen al rànquing mundial de Llibertat de Premsa

Alba Barrionuevo.- Els recents escàndols d’espionatge americà han fet que els EUA baixin de manera significant al rànquing mundial de Llibertat de Premsa, concretament un total de 13 posicions.

El descens dels Estats Units fins al número 46 de la llista ha sigut un dels més sonats al món durant el darrer any. El motiu han sigut els afers d’espionatge i vigilància massiva protagonitzats pel país nord-americà.  Reporters Sense Fronteres no dubta en assenyalar que la seguretat nacional tendeix a fer una lectura abusiva de les seves necessitats i que això afecta de manera directa i negativa al periodisme, fent que a vegades la llibertat d’informació quedi perceptiblement alterada. Aquesta privació de llibertat va en contra dels principis democràtics que defensen molts països, entre ells els Estats Units, i és cada cop més freqüent en les nostres societats.

El Regne Unit ha sigut un altre afectat per la seguretat nacional. Les constants pressions del govern per a que els mitjans de comunicació no publiquessin més informes de l’ intel·ligència britànica ha causat, al país anglosaxó, la caiguda al número 33 del rànquing, tres llocs més avall de la posició que solia ocupar.

Per una altra banda els països nòrdics continuen situant-se al capdavant de la llista liderada per Finlàndia, Holanda, Noruega, Andorra i Dinamarca, evidenciant d’aquesta manera el respecte per la llibertat de premsa al nord d’Europa. Les últimes posicions del rànquing tornen a estar ocupades pels països on els mitjans no tenen cap tipus de llibertat com ara Turkmenistan, Corea del Nord i Eritrea.

Font: Reporters Sense Fronteres i Classesdeperiodismo.com

Imatge
Foto: Mapa de la llibertat de premsa al món elaborat per Reporters Sense Fronteres

Advertisements

One thought on “Els Estats Units baixen al rànquing mundial de Llibertat de Premsa

  1. Increïble que fent un ràpid cop d’ull el mapa sigui de color vermell. En els últims anys, la llibertat de premsa ha augmentat o disminuït?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s