Carolina Añaños / Internacional / Notícies

Bill Keller deixa The New York Times per crear un nou mitjà sense ànim de lucre

Bill Keller en una fotografia del New York Times, feta per Todd Heisler

Carolina Añaños.- Bill Keller, actualment columnista al New York Times, abandonarà aquest diari al març per convertir-se en el cap editor del Marshall Project, un nou portal periodístic sense ànim de lucre que es centrarà en informar sobre el sistema criminal nord-americà.

Durant les tres dècades que Keller ha dedicat al New York Times, ha treballat com a reporter -guanyant un Pulitzer el 1989 pels seus reportatges internacionals-, columnista, director editorial i editor executiu. Sota la seva direcció, el New York Times va aconseguir 18 premis Pulitzer.

El periodista està emocionat amb la idea de començar a “construir quelcom des de zero”, i profundament motivat perquè té la intenció d’informar la opinió pública sobre el sistema de justícia penal estatunidenc, que, segons declara, “és horrible i increïblement tolerat”.

“Ha fet tantes contribucions al Times”, ha declarat Arthur O. Sulzberger Jr., editor del diari, tot reconeixent la bona feina de Keller. Andrew Rosenthal, editor de la pàgina editorial, afirma que el trobaran a faltar però que aquesta és “una gran oportunitat”

El Marshall Project, que s’iniciarà el segon trimestre d’aquest any, serà finançat mitjançant fundacions i donants individuals, preveient un pressupost d’uns 5 milions de dòlars per any.

Via: The New York Times

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s