Europa / Jara Bravo / Notícies

Els periodistes de Libération protesten contra la transformació del diari en una xarxa social

Jara Bravo.- Els periodistes del diari francés Libération, fundat al 1973 per el filòsof Jean-Paul Sarte-, han mostrat la seva oposició al projecte de convertir el mitja en una xarxa social. “Som un periòdic, no un restaurant, no una xarxa social, no un espai cultual, no un estudi de televisió, no un bar, no un viver d’empreses” afirmava rotundament la portada del passat dissabte, que tenia l’objectiu de donar a conèixer la indignació de la redacció del diari.

Portada de Libération el dissabte 8 de febrer en protesta contra el projecte de xarxa social

Portada de Libération el dissabte 8 de febrer en protesta contra el projecte de xarxa social

Els propietaris de Libération, que va celebrar el seu quarantè aniversari, van explicar a través d’una carta que pretenien canviar els objectius del diari i convertir-lo en “un lloc d’intercanvi obert i accessible a tots, periodistes, artistes, escriptors, filòsofs, dissenyadors”. Per tal d’aconseguir-lo, van manifestar la seva intenció de convertir part de la seva seu en un “creuament de camins de totes les tendències polítiques, econòmiques o culturals”.

Els accionistes creuen que aquestes reformes permetran al mitja recuperar-se de la caiguda de les ventes i aconseguir nous inversors, de manera que el diari pugui millorar la seva situació financera. Però els periodistes consideren que aquest projecte està totalment allunyat dels valors de Libération i convertiria al mitja en una marca.

Vía: 233grados.lainformacion.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s