Europa / Internacional / Laura Anglès / Notícies

Turquia deporta un periodista per criticar el president

Laura Anglès.- El periodista àzeri Mahir Zeynalov, editor en el rotatiu turc “Today’s Zaman”  i columnista a l’Al Arabiya New, va ser deportat el passat divendres per uns comentaris que va publicar al seu compte de Twitter sobre el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdoğan, i altres autoritats d’alt nivell.

Bf2edmiIgAAfLpbDeportat juntament amb la seva dona d’origen turc, Zeynalov ha estat inclòs en una llista d’estrangers que tenen prohibida l’entrada al país perquè poden actuar “en detriment de la seguretat pública i política i en contra dels requisits administratius”.

 “La meva deportació com a periodista i com algú que està casat amb una ciutadana turca constitueix la cúspide del que el govern d’Erdogan pot fer. Això també danya greument la reputació internacional d’Ankara”, declara el periodista que ja havia estat objecte d’una denúncia del primer ministre per unes tweets sobre l’escàndol de corrupció que va fer trontollar el govern.

Aquest atemptat contra la llibertat d’expressió es produeix en un moment en què Turquia està retallant les ja minvades llibertats d’expressió, sobretot amb l’aprovació el dimecres passat d’una llei que regula Internet i que restringeix els mitjans de comunicació. Tant la Unió Europea com observadors de la llibertat dels mitjans de comunicació a nivell mundial estan mostrant la seva preocupació al respecte. Un informe de Freedom House del dilluns passat evidencia la necessitat dels govern turc de recórrer a l’autoritarisme per controlar els mitjans.

Via: Al Arabya News

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s