Catalunya / Laura Anglès

La Vanguardia renova el seu equip directiu en els últims mesos

Laura Anglès.-La Vanguardia ha substituït gairebé per complet el seu equip directiu en els últims mesos. La deriva sobiranista que havia adoptat el diari en els últims anys, segons apunten els rumors, és la causa d’aquest transformació, i la “moderació” apunta com la nova orientació del diari.

Ja al desembre es substituïa el fins aleshores director José Antich per Màrius Carol, a la vegada que també s’anunciaven els nous directors adjunts María Dolores García, Miquel Molina, Enric Juliana i Álex Rodríguez. El passat 3 de febrer es va comunicar que la havia estat la cap de la secció de Política, Isabel García Pagan, i el redactor en cap Llàtzer Moix s’adherien als ja subdirectors Manel Pérez i José Alberola.

Dirige-la-reunion-el-president_54399872423_51351706917_600_226

El veterà José Antich portava ja més de 13 anys en la seva funció de director del diari quan el compte Godó va anunciar el nomenament de Carol i la consegüent destitució d’Antich, decisió que estava recolzada pel 85% de la redacció, segons una votació realitzada. Màrius Carol, que porta 25 anys treballant al diari, ha estat director del Magazine, responsable de la informació de la Casa Real, columnista i director de Comunicació del Grup Godó.

Malgrat que ens últims anys el diari havia avançat tres posicions en el rànquing dels més llegits (passant del 6è al 3è diari més llegit), la deriva sobiranista que havia adoptat el rotatiu als dos últims anys es convertia en una aposta insòlita en un diari i uns lectors moderats. La tensió que es vivia a l’equip directiu va culminar amb l’editorial que va publicar el diari el 27 d’octubre ‘¿Quien teme a los moderados?’, on el diari ja avisava la seva imminent reconversió “Cuando la tensión parece imponerse como método y estado de ánimo, ha llegado la hora de reivindicar la moderación”.

És així com l’anunci del compte Godó, conegut amic de la Casa Real, no va sorprendre en aquest sentit. Godó declarava la necessitat que el diari mantingués “un gran paper de centralitat, objectivitat, pluralitat i fer un bon periodisme que atragui a la gent, amb hisòries interessants i variades”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s