Europa / Jara Bravo / Notícies

The Guardian publica un vídeo dels seus editors eliminant els ordinadors de Snowden

Jara Bravo.- El diari britànic The Guardian ha publicat un vídeo dels seus editors destruint els ordinadors que va utilitzar l’ex-membre de la CIA Edward Snowden per enmagatzemar els documents secrets sobre programes de la Agencia de Seguretat Nacional (NSA). Els periodistes de The Guardian van utilitzar trepants per  eliminar els components interns dels ordinadors, esborrant tota la informació i deixant-los inservibles

Els detalls de la situació que ha patit el diari des de que Snowden fes públics aquests documents al juny del 2013 s’expliquen en el llibre Els archius Snowden: La Història interna de l’home més buscat del món, escrit per Lucas Harding, corresponsal del mateix periòdic.

Entre altres coses, en el llibre es denuncien les amenaces del secretari de Gabinet Jeremy Heywwod, enviat per el President David Cameron, perquè The Guardian retornés els documents de Snowden i no publiqués més articles basat en la informació filtrada de la NSA. Heywood va assegurar que si no es seguien les ordres del Govern, clausurarien el diari.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s