EUA / Irina Barnés / Notícies

Augmenta el nombre de portals de notícies online en l’últim trimestre de 2013

voxIrina Barnés.- En poc més de tres mesos, una gran quantitat de periodistes han donat el tret de sortida als projectes informatius online més nous de la xarxa. Entre els principals portals recient nascuts, es troben “Project X”, de la mà d’Ezra Klein, Melissa Bell, Matt Yglesias i Dylan Matthews; “FiveThirtyEight”, propietat de Nate Silver, ha afegit quinze periodistes més a la seva redacció en línia; “First Look Media”, amb Pierre Omidyar, i, finalment, Time Warner Cable ha afegit Al Jazeera America a les seves files de Nova York.

Els experts entenen aquest procés com la confluència de diversos factors, d’entre els quals destaquen, per exemple, el caràcter mòbil dels periodistes. Ja no es parla de les redaccions estàtiques i lligades a les plantes d’impressions: el periodista s’ha convertit fins i tot en notícia. Això queda reflectit en el nombre de seguidors de twitter dels principals impulsors dels nous media digitals del moment.

Un altre factor que contribuiex a l’aparició d’aquests nous media, es que els continguts digitals són accessibles a tothom i que la tecnologia es cada vegada més perfecte i més barata. Això, lligat amb la avantatge de que Internet permet superar també les barreres del temps, contribuiex a la proliferació de nous negocis informatius més madurs que estàn tornant al periodisme i als periodistes, el lloc que els hi correspon.

Font: http://www.niemanlab.org/2014/01/the-newsonomics-of-why-everyone-seems-to-be-starting-a-news-site/?readnext

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s