Carolina Añaños / Europa

Un informe confirma les causes de la fallida de la Digital Media Initiative de la BBC

Carolina Añaños.- La “confusió” i la manca de planificació per part de l’executiu de la BBC van ser els principals motius del fracàs de la Digital Media Initiative (DMI). Segons un informe de la National Audit Office (NAO) publicat el dimecres per BBC Trust, la cadena va sobreestimar la seva capacitat per dur a terme el projecte, que es va cancel·lar el maig del 2013 i que resultar en la pèrdua de 98,4 milions de lliures esterlines (uns 115 milions d’euros) i l’acomiadament del cap de tecnologia de la companyia, John Linwood.

L’objectiu de la DMI era crear una mena de YouTube intern, una plataforma on es digitalitzés tot el material que emet la BBC. Des de la seva aprovació al 2008, en què es va signar un contracte amb Siemens per valor de 79 milions de lliures sense haver fet un concurs públic, la DMI va patir nombroses complicacions i errades de gestió que van acabat conduint a la rescissió del projecte. “Si la BBC hagués tingut un millor control i més informes sobre el programa, hauria reconegut les dificultats molt abans del maig del 2012”, va afirmar Amyas Morse, director de la NAO. L’informe revela, a més, que la cancel·lació es va fer sense examinar adequadament la seva viabilitat tècnica o els costos de la realització completa.

“És essencial que la BBC aprengui de les pèrdues causades pel projecte DMI i apliqui la lliçó en futurs projectes tecnològics”, ha declarat Diane Coyle, vicepresidenta de BBC Trust, en conèixer els resultats de l’informe. En la resposta a l’informe, la cadena ha reconegut que va subestimar la complexitat del projecte.Costos de la DMI (http://www.bbc.co.uk/bbctrust/news/press_releases/2014/nao_dmi.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s