Espanya / Jara Bravo

Pedro J. Ramírez dimiteix com a director de El Mundo després de 25 anys

Pedro J. Ramírez, durant una conferència de premsa, el passat desembre -GERARD JULIEN / AFP. El Periódico.

Pedro J. Ramírez, durant una conferència de premsa, el passat desembre -GERARD JULIEN / AFP. El Periódico.

Jara Bravo.-   Pedro J. Ramírez, periodista y fundador del diari espanyol El Mundo, ha formalitzat la seva dimissió avui com a director del propi periòdic en el Consell d’Administració de Unitat Editorial. Ramírez, destituït el dimecres per els propietaris del diari serà rellevat a partir del pròxim dilluns per el fins ara vicerector Casimiro García Abadillo.

Les raons de la seva marxa s’han atribuït a les pressions dels poders, concretament les del Partit Popular i la Casa Reial que, arrel dels constants crítiques del periodista en temes com el cas Barcenas o la mala gestió del president Mariano Rajoy, haurien fet pressió per provocar la retirada de l’antic director del Diari 16.

La sortida de Pedro J. Ramírez es podria tancar amb 12 milions d’euros i la seva continuïtat en el diari, ja que el contracte del periodista arribava fins que aquest complís 65 anys i superava els 25 milions d’euros. Així, per tal de evitar pagar la indemnització, han decidit mantenir-lo dintre del projecte editorial. Malgrat això, encara no està res confirmat.

Ramírez s’ha implicat en els darrers mesos en el “canvi de pell” de El Mundo, basat en la integració del diari en paper i digital i l’aplicació del sistema de pagament per notícies d’Orbyt, incloent nous continguts. També es responsable del naixement de El Mundo de la Tarde, una edició de tarda del periòdic.

El nou director, Casimiro García-Abadillo, haurà de fer front a dos objectius: millorar les relacions amb el Partit Popular i eliminar la negativa situació econòmica del diari.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s