Àsia / Irina Barnés / Notícies

El govern xinès augmenta el control sobre la cobertura internacional de la Xina

Irina Barnés.- La setmana passada, el govern de Xi Jinping va bloquejar l’accés de bona part dels mitjans digitals Europeus i nord americans a partir de la negació d’un gran nombre de visats de treball per a periodistes. No es tracta però d’un fet aïllat: des de la pujada del partit comunista al poder, s’ha intensificat greument la prohibició de l’accés a la informació en línia i s’ha posat sota amenaça l’ús de les xarxes socials i mòbils.

També els reporters i periodistes que treballen a la zona s’han trobat amb diverses dificultats alhora de dur a terme una cobertura exhaustiva dels esdeveniments que es donen al país xinès, fet que els experts entenen com a mesura de protecció.

Segons David Bandurski, investigador de la Universitat de Hong Kong, en unes declaracions al diari digital Japan Today, “la cobertura internacional no només està malmetent la imatge de Xina des de l’exterior, sinó que també ho està fent sobre la imatge del partit que ara mateix es troba en el poder”.

Per tant, menys vises, menys periodistes i menys coneixement de la realitat xinesa al món. Una manera més ràpida i eficaç de controlar als seus.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s