Jara Bravo / Notícies

Associacions editores europees recolzen la baixada de l’IVA a la premsa digital

Jara Bravo.- Els editors europeus, pertanyents a la Associació Europea d’Editors de Diaris (ENPA) i la Associació Europea de Revistes (ENMA) ha donat suport a la baixada de l’IVA en els mitjans on-line que ha portat a terme el govern francès. Els mitjans de comunicació digitals francesos tindran el mateix IVA (2,1%) que les edicions impreses, no com a Espanya, on l’IVA de les versions digitals segueix sent superior.

Totes les associacions relacionades amb l’ENMA i ENPA han aplaudit i defensat aquesta iniciativa i han animat als seus governs a aplicar la mateixa mesura. El President d’ENPA Ivar Rusdal ha afirmat contundentment, declaracions recopilades per El Mundo, que “ara és essencial per el futur de la independència del sector de la premsa que la Comissió Europea desenvolupi, sense més retards, una proposta que permeti als estats membres aplicar la mateixa taxa d’IVA a la premsa digital”.

Aquesta decisió ha estat considerada com l’inici d’un canvi necessari i com una forma d’ajudar al sector mediàtic en els temps de crisi. També els diaris tradicionals i on-line han mostrat el seu recolzament a aquest projecte y asseguren que “enfortirà un sector de la premsa en Europa”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s