Espanya

El Periódico canvia el disseny de la seva web

Jara Bravo- El Periódico acaba d’estrenar un nou disseny per la seva pàgina web. Tot i que durant els 35 anys d’història del diari s’han dut a terme transformacions i innovacions, aquesta ha estat la primera en la que els lectors han tingut un paper clau en ella. Els seguidors del diari han aportat idees per el reedisseny, com aconseguir una web més ordenada i jerarquitzada i canvis en els continguts.

El resultat ha estat unCambio de diseñoa edició digital clara i dividida per seccions –a l’esquerra les hard news, al centre les soft news i a la dreta trobaríem les xarxes socials, les opinions dels lectors, les notícies d’última hora i la publicitat. Cap a la meitat de la pàgina, el diari mostra als seus redactors de la secció d’Opinió i a la part més baixa de la web ens ofereixen els elements més visuals –vídeos o galeries de fotos-, la qual cosa ha fet guanyar protagonisme a la web per sobre d’altres.

També cal destacar un canvi en la tipografia, un alleugeriment de la pàgina i una major importància a la participació dels lectors, a través d’espais on expressar la seva opinió i també gràcies a les xarxes socials que han començat a tenir un paper essencial en la versió digital d’aquest diari.

Ara bé, segons El Periódico aquesta no ha estat una modificació definitiva sinó que, poc a poc, aniran aplicant totes suggerències que els seguidors van anar aportant, duent a terme així un procés de millora.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s