Espanya

El Mundo reafirma el seu lideratge digital

Jara Bravo- El Mundo s’ha reafirmat com el diari online líder entre els periòdics digitals espanyols. Segons les dades de comScore, el passat 2013, 7.200.000 usuaris van consultar Elmundo.es, situant-lo a la capçalera dels mitjans digitals. Els següents en la llista són elpaís.com amb 6.729.000 usuaris i abc.es amb 4.771.000, el qual malgrat continuar a l’ombra de El Mundo, ha aconseguit el seu rècord en usuaris únics i un augment dels seus lectors.

El diari ha explicat que la clau del seu èxit es basa en la seva forma de fer periodisme, amb reportatges i anàlisis d’actualitat i notícies exclusives que han reforçat la confiança dels lectors en el diari. També el tipus d’investigació utilitzada per el mitjà per elaborar les seves informacions és un dels elements que han ajudat al periòdic a continuar sent el líder.

Aquest lideratge cobra més importància si es té en compte que s’ha produït després del sistema de pagament que el diari va establir el passat novembre, seguint el model de The New York Times. Amb aquest sistema el lector ha de pagar a partir de les 25 notícies llegides al mes. Moltes persones van enviar crítiques al diari per aplicar aquest model, afirmant que era un error i que perdrien audiència. Però sembla ser que els lectors han mantingut la seva fidelitat al diari digital.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s