Carolina Añaños

Contingut: diari de referència mundial

Vivim en l’era digital, i hem de reconèixer que passem més estona mirant pantalles que els fulls d’un diari. És evident que el format paper corre el risc de desaparèixer si no es reinventa. Per aquest motiu, The Guardian va reorganitzar el contingut de les edicions en paper i digital el juny de 2011: des d’aleshores, l’edició online del diari es centra més en publicar les notícies del dia, mentre que a l’impresa (ara més curta) es troben més en anàlisis i reportatges de fons. A més, l’edició digital té un apartat exclusivament per notícies en vídeo.

uknews

The Guardian: UK News

Al ser un diari de tipus generalista, tracta una gran varietat de temes, centrant-se tant en l’actualitat del Regne Unit com de la resta del món. A la pàgina principal del mitjà apareix la informació actualitzada del més important del dia, juntament amb peces interpretatives i d’opinió (aquests darrers, emmarcats en una columna central i resseguida per una ombra de color gris). Les notícies es jerarquitzen, com hem dit anteriorment, per la seva novetat i popularitat. Tot i que varia segons el dia, les notícies que ocupen la part central de la pàgina solen ser els d’UK News o World News.

The Guardian: World News

The Guardian: World News

Ja als articles, es pot trobar un gran nombre d’enllaços a les fonts o a notícies relacionades per si l’usuari desitja més informació. La majoria d’enllaços condueix a articles del mateix diari, ja que en general fa un àmplia cobertura dels esdeveniments noticiosos. Per altra part, moltes notícies es van actualitzant segons es coneixen noves dades.

Aneu a…

Torneu a la pàgina principal de l’anàlisi.

Advertisements

One thought on “

  1. Pingback: Anàlisi de l’edició digital de The Guardian |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s