Alba Barrionuevo

Imagen

Seccions de La Vanguardia.com

Alba Barrionuevo.- La Vanguardia digital té un disseny bastant funcional i formal. En la part superior de la pàgina podem trobar un apartat on es situen totes les seccions i, cada cop que cliquem sobre una d’aquestes, apareixen subseccions amb els temes més vigents o recurrents. Les seccions principals de La Vanguardia digital son: internacional, política, economia, successos, opinió, esports, vida, tecnologia, cultura, gent, oci i participació.

La pàgina web de La Vanguardia utilitza una tipografia sense serif, concretament l’Arial. Les notícies estan justificades a l’esquerra i la majoria d’elles venen acompanyades per una fotografia o algun tipus de material audiovisual. A la portada no apareix la notícia sencera, sinó un petit teaser mitjançant el qual es pot accedir a la informació completa. Els títols són tots de color blau sense fer distinció entre les diverses seccions i remarcant la importància d’aquest color a la pàgina, que és sense cap mena de dubte el predominant.

Pel que fa a la distribució de la pàgina, les notícies més recents es situen a la part superior d’aquesta, i van acompanyades pel nom de la secció a la que corresponen. Les “hard news” més actuals i destacables acostumen a anar a la part esquerre, que és el lloc on l’ull és dirigeix tant bon punt es carrega la web, i les “soft news” o les notícies menys actuals es solen situar a la banda dreta. Per una altra banda cal destacar que els esports queden intercalats amb la resta de notícies, i al lateral dret de la pàgina podem trobar enquestes i enllaços als articles d’opinió i als blogs. També caldria mencionar que a l’apartat superior on es situen totes les seccions, les que acostumen a contenir les “hard news” i ser les més importants estan col·locades al principi, el més a l’esquerra possible.

Com ja hem dit abans, les notícies acostumen a anar acompanyades per fotografies o vídeos que les complementin i que facilitin la seva comprensió. A més, també és habitual trobar enllaços que condueixin a informacions relacionades tant dins de la mateixa pàgina com a fora, tot i que cal dir que els enllaços interns a altres informacions de l’hemeroteca són els més nombrosos.

–       El contingut i la participació

–       Inicial

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s